G-Moji: je gevoel delen als je nergens heen kunt

Sandra Curfs vertelt wat de G-Moji app voor haar betekent

Als kwetsbaar persoon kon Sandra door Corona in een klap niemand meer zien. In dit artikel vertelt Sandra hoe ze in aanraking kwam met de G-Moji app en hoe de app haar heeft geholpen in deze periode.

Met zuurstoftekort ter wereld komen: niet kunnen praten, zien en horen. De levensverwachting van Sandra Curfs was niet hoog. Inmiddels is ze 28 jaar, en ondanks haar lichamelijke beperkingen, kan ze praten, zien en horen. Ze heeft keihard haar best gedaan om te revalideren. Sandra wil dolgraag - met haar net behaalde marketingcertificaat en liefde voor festivals - volwaardig meedoen in de samenleving, wat door allerlei hokjessystemen niet altijd even makkelijk lukt. Corona belemmerde haar leven nog eens extra. Maar G-Moji hielp haar erdoorheen.

‘Ik woon zelfstandig met begeleiding. In één klap mocht ik nergens heen, niet naar mijn revalidatieartsen, niet naar mijn psycholoog, niet naar mijn vrienden. Ik ben gelukkig niet depressief geworden, maar zag genoeg vrienden om me heen wegkwijnen. Zelf werd ik onrustig, soms angstig, raakte in paniek en was overprikkeld. Mijn moeder maakte zich zorgen, ze kon vanaf een afstand niet goed overzien hoe het met me ging.

Dat moet toch - anno 2021 - anders kunnen, dacht ik. Ik had ideeën voor het ontwikkelen van een app voor mensen met een beperking. Toen kwam ik bij de G-Moji-app van Garage2020 terecht. Ik mocht G-Moji gebruiken en deze app heeft voor mij, en voor mijn moeder, veel betekend in het beschrijven en voorspellen van mijn emoties.

In de app staan allerlei soorten emoticons, passend bij allerlei soorten emoties. Elke dag krijg ik om 17.00 uur een melding. Dan vink ik het plaatje aan zoals ik me voel en zet ik er een beschrijving bij. Zo kan ik mijn gevoel visualiseren, waardoor ik mijn emoties beter snap en daardoor word ik minder vaak kwaad. Ik krijg inzicht in dat ik me eigenlijk al een paar dagen achter elkaar slecht voel, of juist vrolijk ben. Mijn moeder is geconnect met de app, zij kan zien hoe het met mij gaat. Dat stelt haar gerust. Als het slecht gaat, kan ze me even bellen ofzo.

Ook nu de maatschappij weer wat meer open gaat, zie ik veel mogelijkheden voor G-Moji. Ik blijf de app dagelijks gebruiken. Mijn droom is dat mijn psycholoog en behandelend artsen geconnect zijn met G-Moji. Zodat ook zij op basis van mijn dagelijkse emoties beter kunnen aansluiten bij welke hulp ik wanneer nodig heb. En ze er op tijd bij zijn, al dan niet op afstand hulp kunnen bieden. Maar voor nu ben ik al heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen G-Moji te gebruiken.’

Sponsoren, investeerders en ontwikkelaars gezocht

Sandra, Garage2020 (innovatienetwerk jeugdvraagstukken) en Greenberry (digitaal ontwerpbureau) willen de G-Moji-app graag verder ontwikkelen. Om mensen zoals Sandra, maar ook het netwerk om Sandra heen, te ondersteunen, te ontzorgen. Er is geld nodig om de app verder te ontwikkelen. Daarom zoeken we sponsoren, investeerders of mensen die het leuk vinden de app te ontwikkelen. Neem gerust contact op met Alain: alain.dujardin@greenberry.nl

digitaal design voor verbeteraars

  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
  • Blijf up to date:
    NieuwsbriefNieuwsbriefNieuwsbrief