Wat kan beter

Wat kan beter

Waar te beginnen, als je de wereld een beetje beter wil maken? Vanuit enthousiasme en affiniteit bouwen we steeds meer ervaring en expertise op met een aantal maatschappelijke thema’s. En dat bevalt!

Echte vooruitgang boek je niet in je eentje.

Met onze ervaring op een aantal thema’s kunnen we steeds meer impact maken met onze producten. En, we weten beter wat verschillende partijen en stakeholders nodig hebben voor een goede samenwerking.

Ben jij een organisaties, instanties en experts met eenzelfde missie? Dan horen we graag van je, om samen het initiatief te nemen. Bijvoorbeeld voor een beter klimaat, een goede gezondheid of veilige jeugd.

Beter klimaat

Dat klimaatverandering komende decennia een van onze grootste problemen gaat worden, is de wetenschap wel over uit. Politiek is het echter een onderwerp dat mensen sterk verdeeld. Deze verdeelde groepen, zijn verschillende doélgroepen als je gedragsverandering wilt inzetten voor een beter klimaat. Daarom moet je rekening houden met ieder zijn drempels of behoeften. Zo onderzocht UX’er Merel de rol van ‘gemak’ bij groen doen: ‘Je merkt dat mensen best hun CO2-uitstoot compenseren, maar vaak niet weten hoe.’ 

In design zien we veel mogelijkheden om in te spelen op ‘waar’ mensen zich bevinden ten opzichte van het onderwerp klimaat: weten ze nog weinig of lopen ze voorop in gedrag? Is er weerstand, en waardoor? In design, en zeker digitaal design, zien we veel mogelijkheden om mensen te prikkelen en te bewegen richting een bijdrage aan een gezondere leefomgeving.

Hoe we een duurzame werkomgeving aantrekkelijk maken

Gispen

Hoe we de luchtkwaliteit in Nederland verbeteren

Gemeente Nijmegen & Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat · Experience design

Goede gezondheid

Als je je niet goed voelt, ga je naar de dokter. Maar met een vergrijzende samenleving groeit de vraag naar hulpverlening, en bovendien: wil je klachten niet vóór zijn? De laatste jaren maakt ‘beter maken’ plaats voor ‘voorkomen’ en maakt ‘zorg’ plaats voor ‘gezondheid’. Een essentiële shift als we de druk op de zorg willen verlichten en gezonder willen kijken hoe we leven en zorgen. Ieder mens is anders, dus maatwerk is nodig. Maar niet schaalbaar en houdbaar. Of toch wel?

Als je met een ontwerpbril kijkt naar waar het systeem knelt, voor patiënten én hulpverleners, zie je altijd mogelijkheden. Digitaal design kan hulpverlening toegankelijker maken en hulpverleners ondersteunen om zoveel mogelijk aandacht en tijd te besteden aan de kern van hun werk: mensen helpen.

Veilige jeugd

De jeugdzorg in Nederland staat onder druk. Elk jaar worden zo'n 40.000 kinderen uit huis geplaatst. En 1 op de 10 jongeren krijgt jeugdzorg. Ondertussen zijn jeugdhulpverleners steeds langer bezig met administratie en neemt de werkdruk toe. Een veilige jeugd is enorm belangrijk. Het maakt dat een kind kan groeien. Een ontwikkeling waar we jaren later de vruchten van plukken als zij gezondere, meer autonome en gelukkigere volwassenen zijn geworden.

In verschillende projecten zien we hoe data, design en technologie de jeugdzorg kunnen ondersteunen. Door hulpverleners meer tijd te geven voor dat waar het om gaat: de kinderen. Of door jongeren te versterken met een gevoel van grip of zelfkennis via tools die ze elke dag kunnen gebruiken.

Kun jij iets voor ons betekenen, of wij iets voor jou?

Alain spart graag met je over hoe we elkaar kunnen versterken.

Bel of mail met Alain.

Alain
Creative director & partner

digitaal design voor verbeteraars

  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
  • Blijf up to date:
    NieuwsbriefNieuwsbriefNieuwsbrief