Feelee op dreef: alle prijzen en nominaties op een rij

Feelee is een digitaal dagboek voor jongeren dat we samen met Garage2020 en Hike ontwikkelden. In 2023 heeft de app heel wat nominaties en prijzen binnengesleept. Een hele eer!

Over Feelee

De wachtlijsten in de zorg bereiken nog steeds nieuwe recordlengtes en de coronacrisis sloeg een gat in de emotionele en sociale ontwikkeling van jongeren. Hier wilden we iets aan doen. Omdat mentale gezondheid start met bewustzijn, gaven we jongeren een digitaal dagboek dat slimme verbanden legt. Zo krijgen jongeren meer regie over hun mentale gezondheid en kunnen we het gebruik van professionele jeugdzorg omlaag brengen. Hoe dat dagboek eruitziet? Zo. 👆

Gouden Dutch Interactive Award

Interactief design is ons ding. Mooi dus, om daarvoor erkenning te krijgen. Feelee pakte een gouden DIA in de categorie Digital For Good. De DIA’s zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers. Het juryrapport schreef:  "Feelee pakt een nijpend probleem aan waar de Nederlandse samenleving al langere tijd mee worstelt."

Bronzen Esprix

Een mooie app is één ding, maar werkt het ook? De Esprix Awards bekronen creativiteit die ook echt wat oplevert. Bij Feelee zit dat wel snor - en dat vond de jury van de Esprix’s gelukkig ook. Feelee werd beloond met een bronzen award in de categorie New Business Concept. Deze categorie erkent innovatieve en creatieve ideeën met businesspotentie. Blij mee!

Nominatie Webby Awards

De Webby’s zijn de oscars van het internet, of zoals ze zelf zeggen: ‘the leading international award honoring excellence on the Internet.’ Feelee greep naast een award in de categorie Apps, dApps and Software - Health, Wellness & Fitness.  Maar een nominatie op dit internationale podium is natuurlijk al een grote prestatie. We hebben het daarom zeker gevierd!

Nominatie Lovie Awards

Ook binnen Europa gooide Feelee hoge ogen. De Lovie Awards zijn de awards voor European Internet excellence, op het gebied van cultuur,  technologie en business. Feelee ging er niet met een award vandoor, maar haalde wel de shortlist van de categorie Apps - General Health, Wellness & Lifestyle. Dat betekent dat Feelee uit alle inzendingen extra werd uitgelicht en zo nóg meer Europese internetfans heeft bereikt.

Nominatie Maatschappelijk Project van het Jaar

FC Utrecht vindt het belangrijk dat jongeren óók op mentaal vlak scoren. Daarom zette de club in op het gebruik van Feelee, wat een nominatie voor Maatschappelijk Project van het Jaar opleverde. FC Utrecht ging er niet met de prijs vandoor, maar kreeg wel een prijs vanuit een andere hoek: 15.000 euro van de VriendenLoterij. Met deze financiële impuls wil FC Utrecht de app introduceren in de wijk Overvecht. We zijn trots dat Feelee op deze manier steeds meer Utrechtse jongeren bereikt. 

Lees meer over Feeleebekijk case

Nominatie Dutch Creativity Award

De laatste nominatie die Feelee (voor nu) wist binnen te slepen, was er een voor de Dutch Creativity Awards in de categorie Digital Services. Mooi om tussen zoveel creatieve makers, doeners en denkers te staan! 

Op dit moment blijft Feelee natuurlijk werken aan de mentale gezondheid van jongeren. Benieuwd naar updates? Houd dan onze socials in de gaten.

Ook ontwerpend onderzoek inzetten om jouw doelgroep te helpen?

Wil je eens sparren over wat ontwerpend onderzoek voor jouw vraag kan betekenen? Neem contact op met Susanne.

Bel of mail met Susanne .

Susanne
User Experience Designer

digitaal design voor verbeteraars

  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
  • Blijf up to date:
    NieuwsbriefNieuwsbriefNieuwsbrief