Een platform dat aanzet tot actie tegen kinderuitbuiting

Klant
Terre des Hommes

Miljoenen kinderen worden wereldwijd uitgebuit. Op het gebied van kindermisbruik, seksuele uitbuiting, kinderhandel en kinderarbeid.

Hoe kunnen we samen strijden tegen kinderuitbuiting?

Strijd mee

Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingsituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.

Met een nieuwe website wil Terre des Hommes laten zien wie ze zijn, waar ze voor strijden en waar ze in de wereld hulp bieden. Ook nodigt de nieuwe site bezoekers uit zich aan te sluiten bij de strijd tegen kinderuitbuiting.

Een actiegericht verhaal

Met een nieuwe dynamische website kan Terre des Hommes continu inspelen op actuele verhalen, ontwikkelingen en nieuws. Daarnaast geven we het verhaal van Terre des Hommes meer aandacht, zodat bezoekers op de nieuwe website actief gaan nadenken over de onderwerpen en hoe ze daar aan kunnen bijdragen. De bezoeker wordt opgeroepen om onderdeel te worden van een beweging tegen kinderuitbuiting en samen met Terre des Hommes te strijden. Strijden met een bijdrage in geld, in tijd of door je spullen aan te bieden bij de Terre des Hommes winkels.

Aangrijpend en aansprekend

Om bezoekers te motiveren hebben we gekozen voor aangrijpende communicatie. Er is persoonlijk, laagdrempelig en actief geschreven. De website is meertalig, daarom hebben we deze schrijfstijl ook doorgetrokken in het Engels.

De website van Terre des Hommes is gebouwd door ons eigen development team. Door de nauwe samenwerking was er veel mogelijk in het redesign. We hebben de huisstijl opgefrist. We hebben de oude vertrouwde kleuren teruggebracht, maar op een nieuwe manier geïmplementeerd. Het nieuwe design geeft ruimte aan de boodschap en het werk van Terre des Hommes. Ook hebben we de druppel van het logo in de afbeeldingen terug laten komen.

Behind the tech

Het gekozen DatoCMS past perfect bij de wens van Terre des Hommes om zelf pagina’s te maken of wijzigen. Met DatoCMS is het mogelijk om door middel van modulaire blokken zelf de layout van nieuwe pagina’s samen te stellen. Om (nog) beter gevonden te worden is er ook aandacht besteed aan een zo efficiënt mogelijke contentmigratie en behoud van de huidige SEO.

Jouw website ook beter inzetten voor het behalen van online ambities?

Ben je ook op zoek naar een flexibel in te zetten website? Dan kun je contact opnemen met Julian. Wil je meer weten over Terre des Hommes? Bekijk dan de nieuwe website www.terredeshomes.nl.

Bel of mail met Julian.

Julian
Projectmanager

digitaal design voor verbeteraars

  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
  • Blijf up to date:
    NieuwsbriefNieuwsbriefNieuwsbrief