Waar komt de energie uit jouw stopcontact vandaan?

Klant
Powerpeers
Awards
SpinAward, LovieAward, DIA

Ja, we zijn ongeduldig. Maar we weten ook: de energietransitie komt eraan. Nederland is in beweging. En alles wat die beweging versnelt, is winst!

Hoe brengen we de energietransitie naar de consument?

100% groene energie

Powerpeers wil 100% groene energie bereikbaar maken voor iedereen. Alle zonne-, wind- en zelfs waterkrachtenergie van Powerpeers wordt in Nederland opgewekt. Zo weet Powerpeers zeker dat deze energie altijd schoon is. Maar hoe maak je dat inzichtelijk voor gebruikers?

Hoe geven we klanten inzicht in waar hun stroom vandaan komt?

Welkom bij de community

Powerpeers is het eerste energiebedrijf dat jou laat kiezen waar je energie vandaan komt. Overal waar je bent, zie je energie-opwekkende powerpeers ‘oppoppen’ die je kunt selecteren als jouw energiebron.

En, als opwekker kun je de energie die jij zelf niet gebruikt met anderen delen. Samen met Powerpeers ontwierpen we een gebruiksvriendelijke tool die opwekkers en afnemers van zelf opgewekte energie in kaart brengt en ze als ‘powerpeers community’ verenigt.

De power van testen

Om de app uit te werken hebben we eerst samen met Powerpeers hun propositie op papier gezet en het concept en de functionaliteiten voor de app verkend. Wij waren enthousiast! Maar, of je concept aanslaat, weet je alleen als je test. Daarom hebben we het concept uitgewerkt tot interactief prototype en deze aan klanten voorgelegd. De reactie was positief, en met de inzichten uit de test gaven we richting aan de verdere uitwerking in UX, visual design en development. Onder klanten wierven we een groepje vaste testers, om ook in latere fases gebruik te maken van de mening van de eindgebruiker.

Energie van de buuf

De Powerpeers app leest je slimme meter uit en koppelt jou, als ‘powerpeer’, simpel en slim aan het netwerk van opwekkers en afnemers. Via profielfoto’s krijgt iedere opwekker een gezicht. Je wordt uitgenodigd tien energiebronnen uit te kiezen van wie je energie wil ontvangen. Misschien de buurvrouw, of een boer verderop! Zo is duidelijk waar je energie vandaan komt, houd je je energieverbruik bij en krijg je als opwekker inzicht in wie jouw energie afneemt.

Elke dag even de app checken

De Powerpeers app is zo vormgegeven dat het zelf opwekken en delen van energie eenvoudig, persoonlijk en aanstekelijk wordt. Dit doen we met strakke en lichte vormgeving. In heldere infographics en kaarten wordt data zo helder mogelijk weergegeven. Om het functionaliteiten ook inspirerend te maken, kozen we voor een speelse illustratie- en animatiestijl.

Ben jij ook op zoek naar een digitale manier om jouw merkbelofte te versterken?

Heb je een vraagstelling waarbij je digitale stappen wilt zetten? Neem dan contact op met Bas van Bokhorst.

Bel of mail met Bas.

Bas
Account director & partner

digitaal design voor verbeteraars

  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
  • Blijf up to date:
    NieuwsbriefNieuwsbriefNieuwsbrief