Zo doet Puck dat: een fijn kantoor voor iedereen

Een fijn kantoor is meer dan ergonomisch verantwoorde werkplekken, goede koffie en schone lucht. Het zit ook in de sfeer die je voelt als je binnen komt lopen. Of je nu een medewerker, klant of partner bent. Maar hoe zorg je voor een gastvrije plek waar iedereen zich welkom voelt en creatief kan zijn? We vroegen het aan onze Office Manager Puck.

1. Zorg voor een toegankelijk kantoor

Als bureau maken we digitale producten die toegankelijk en inclusief zijn. Maar ook in de fysieke wereld is toegankelijkheid natuurlijk belangrijk! Zorg voor een kantoor waar iedereen zich vrij kan bewegen. Dat gaat over rolstoeltoegankelijkheid, maar ook over het vermijden van obstakels voor mensen met een visuele beperking. Of het hebben van een kolfruimte voor een collega of klant die borstvoeding geeft. Als er nieuwe mensen op kantoor komen, inventariseer ik vooraf of er speciale behoeften zijn. Daar passen we de omgeving dan altijd op aan.

2. Maak het huiselijk

Van klanten hoor ik vaak dat ze zich snel thuis voelen bij Greenberry. Met de inrichting creëren we bewust een huiselijke plek. Denk aan tapijten, veel planten en hoekjes waar je gezellig kunt zitten voor een kort overleg. Zo voelen mensen zich snel op hun gemak. Kijk maar eens rond, vaak genoeg zie je collega’s zelfs op hun sokken lopen. ;) Bij klanten die vaker terugkomen vind ik het belangrijk om ze te laten zien waar alles staat. Daar staat de kast vol met lekkers, hier staan de glazen voor de koffie. Trek alle lades maar open. Ik zet graag een kopje koffie voor mensen, maar af en toe is het ook fijn als je het niet steeds hoeft te vragen en lekker je gang kunt gaan.

3. Persoonlijke touch

Je ergens op je gemak voelen, heeft ook te maken met gezien worden. Als ik weet dat een collega ergens gek op is, zorg ik dat we dat voor de lunch in huis halen. Bij klanten probeer ik te onthouden wat ze graag drinken, zodat ik dat de volgende keer kan aanbieden. Dat bijvoorbeeld de haver cappuccino al klaar staat als ze net binnen komen. We luisteren naar wat er speelt en staan open voor alle vragen en verzoekjes. Dit communiceren we actief, dus gelukkig weten zowel klanten als collega’s me te vinden!

4. Samen lunchen

Elke dag staat de gedekte tafel in het midden om 12 uur vol met wraps, broodjes, tosti’s, salades en van alles om erop en erin te doen. Samen eten zorgt ervoor dat collega’s ook echt even pauze nemen en we het even over andere dingen dan werk hebben. Klanten schuiven graag aan en zijn ook altijd welkom. 

Lunchen?

Wil jij ook eens mee komen lunchen? Puck dekt zo een extra bordje dus schuif lekker aan!

Bel of mail met Puck.

Puck
Office manager

digitaal design voor verbeteraars

  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
  • Blijf up to date:
    NieuwsbriefNieuwsbriefNieuwsbrief