Spinawards nominatie voor G-moji

Lisa’s stageproject is genomineerd voor een Spin Stage Award

Stichting SpinAwards maakt zich ook dit jaar weer hard voor creativiteit en effectiviteit in digitale media. Sinds vorig jaar kunnen stagiaires met projecten waar ze tijdens hun stage aan meewerken ook kans maken op een SpinAward, namelijk de Spin Stage Award. Lees meer over Lisa - onze design stagiaire - die zo’n nominatie naar binnen sleepte.

Over de G-moji app

Kan een app helpen bij het vroegtijdig opsporen van psychische problemen bij jongeren? 
Begin 2019 deed Garage2020 onderzoek naar het gedrag van 500 jongeren die aan de slag gingen met de pilot van de G-Moji app: een app die zowel passieve als actieve telefoondata uitleest. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de mate van bewegen, slaapritme en sociale activiteiten psychische problemen kunnen voorspellen. Door deze passieve data te koppelen aan actieve data (het doorgeven van een smiley) zouden psychische problemen vroegtijdig kunnen worden gesignaleerd.

De gebruiker centraal

Een van Lisa’s grote projecten tijdens haar stageperiode, was het redesign van de G-Moji app. Uit het gebruik van de 500 testpersonen kwamen veel verbeterpunten naar voren. Lisa heeft de app zelf uitvoerig getest en is in de gebruikersdata gedoken. Het viel haar op dat het werkende prototype de gebruiker onvoldoende centraal stelde. Zo konden gebruikers niet meerdere keren per dag een smiley doorgeven, hadden zij onvoldoende inzicht in het datagebruik en was het design niet consistent. 

Een compleet redesign

Lisa heeft een eerste serie schermen ontwikkeld, waarbij de invoer van emoji is versimpeld middels een ‘rad’. Daarnaast heeft zij een inzichten, dagboek en instellingen scherm ontworpen. Hiermee krijgt de gebruiker meer inzicht in zijn of haar gevoel over een bepaalde periode. Uit onderzoek bleek dat dit niet alleen relevant is voor de behandelaar, maar ook voor de jongere zelf. Ook de vormgeving is helemaal opnieuw opgezet, waarbij zelfs de kleuren en de emoji zelf zijn herontworpen. Op basis van een tweede test is er uiteindelijk een definitief ontwerp uitgerold, wat nu de basis vormt voor het MVP.

Wie is Lisa?

Lisa is 22 jaar en studeert Communicatie & Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. Ze focust zich op grafisch vormgeven, branding, concepting en storytelling. Lisa heeft ons designteam het afgelopen half jaar ondersteund op verschillende projecten, waaronder G-Moji.

En nu?

… we wait! Want vanaf begin maart buigen de jury’s zich over het werk. In drie jureringsrondes bepalen zij de nominaties en de winnaars. Onze Lisa maakt zich nu klaar voor de laatste ronde waarbij ze haar werk persoonlijk moet toelichten. De verdediging gaat ze samen doen met de opdrachtgever, spannend! Nog even duimen dus...

Digitaal design waar iedereen een beetje beter van wordt

  • Maliebaan 11
  • 3581 CA Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?