Startpunt Inclusief Design

Vraag een prototype aan en help ons deze te verbeteren

Begin dit jaar lanceerden we het prototype 'Startpunt Inclusief Design'. Een gesprekstool voor multidisciplinaire teams die werken aan digitale producten. Met deze teamoefening krijg je inzicht in je valkuilen, ambities en mogelijkheden om inclusiever te ontwerpen. Jouw feedback helpt ons bij het verbeteren van Startpunt Inclusief Design. Test je mee?

Voor alle ontwerpers

Of je nu digital marketeer, service designer of brand manager bent: als je van waarde wilt zijn voor je doelgroep met een boodschap of product, ben je bezig met ontwerpen. En als ontwerper ben je verantwoordelijk voor - en haal je succes uit - een gelijkwaardige behandeling van de verschillende mensen in je doelgroep. Voelt iedereen zich welkom of betrokken? Is iedereen in staat je ontwerp te gebruiken?

Wat levert Startpunt Inclusief Design je op?

Met deze teamoefening krijg je inzicht in jullie valkuilen, ambities en mogelijkheden om inclusiever te ontwerpen. Je wordt je bewust van vooroordelen en diversiteit en koppelt hier concrete actiepunten aan, voor een ontwerpproces en ontwerp dat verschillende mensen in gelijke mate versterkt. Zo is je organisatie van waarde voor zoveel mogelijk mensen en voer je bovendien een onmisbaar en waardevol gesprek met je teamleden.

Hoe werkt het?

Of je project nog moet starten of al gestart is: begin bij vraag 1. Laat een teamlid de vraag voorlezen, bespreek de vraag en schrijf jullie antwoorden op het de poster of op post-its. Doorloop alle vragen waarbij steeds een ander teamlid de volgende vraag voorleest. Kunnen jullie een vraag (nog) niet beantwoorden? Ga dan door naar de volgende vraag en probeer er later op terug te komen.

Hoe vraag ik een prototype aan?

Stuur een mail naar mariska.doppenberg@greenberry.nl met onderwerp 'Ik doe mee!'. Wil je een geprinte versie ontvangen per post? Vermeld dan je adres. Werk je online samen met je team? Dan is de digitale Miro versie misschien handiger.

Help het prototype te verbeteren door ons in 7 minuten feedback te geven.

Return the favor!

Digitaal design waar iedereen een beetje beter van wordt.

Snel naar
  • Werk
  • Over ons
  • Aan de slag
  • Werken bij
  • Updates
Contact
  • Maliebaan 50
  • 3581 CS Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?

We zijn een digitaal designbureau dat zich vastbijt in complexe vraagstukken. Door empathie, creativiteit en technologie te combineren, helpen we jou om je missie waar te maken.