Startpunt Inclusief Design

Vraag een prototype aan

Begin dit jaar lanceerden we het prototype 'Startpunt Inclusief Design'. Een gesprekstool voor multidisciplinaire teams die werken aan digitale producten. Met deze teamoefening krijg je inzicht in je valkuilen, ambities en mogelijkheden om inclusiever te ontwerpen. Vraag nu een prototype aan voor jou en je team!

Vraag een prototype aan

Schrijf je in voor de mailinglist en ontvang Startpunt Inclusief Design

Voor alle ontwerpers

Of je nu digital marketeer, service designer of brand manager bent: als je van waarde wilt zijn voor je doelgroep met een boodschap of product, ben je bezig met ontwerpen. En als ontwerper ben je verantwoordelijk voor - en haal je succes uit - een gelijkwaardige behandeling van de verschillende mensen in je doelgroep. Voelt iedereen zich welkom of betrokken? Is iedereen in staat je ontwerp te gebruiken?

Wat levert Startpunt Inclusief Design je op?

Met deze teamoefening krijg je inzicht in jullie valkuilen, ambities en mogelijkheden om inclusiever te ontwerpen. Je wordt je bewust van vooroordelen en diversiteit en koppelt hier concrete actiepunten aan, voor een ontwerpproces en ontwerp dat verschillende mensen in gelijke mate versterkt. Zo is je organisatie van waarde voor zoveel mogelijk mensen en voer je bovendien een onmisbaar en waardevol gesprek met je teamleden.

Hoe werkt het?

Of je project nog moet starten of al gestart is: begin bij vraag 1. Laat een teamlid de vraag voorlezen, bespreek de vraag en schrijf jullie antwoorden op het de poster of op post-its. Doorloop alle vragen waarbij steeds een ander teamlid de volgende vraag voorleest. Kunnen jullie een vraag (nog) niet beantwoorden? Ga dan door naar de volgende vraag en probeer er later op terug te komen.

digitaal design voor verbeteraars

  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
  • Blijf up to date:
    NieuwsbriefNieuwsbriefNieuwsbrief