Dutch Design Week 2022

Zien we je in Eindhoven?

Design-liefhebbers opgelet! Dutch Design Week staat weer voor de deur. Ook dit jaar vind je ons op het evenemententerrein. In dit artikel zetten we op een rij waar en wanneer.

Over het thema: Get Set

Het thema van de 21e editie van Dutch Design Week is ‘Get Set’. De wereld staat op z’n kop en designers zetten zich schrap voor wat komen gaat. Of zoals Miriam van der Lubbe (Creative Lead DDW) zegt: ‘Niets doen is geen optie meer. We moeten nu handelen.’ Bijvoorbeeld door slimme coalities te smeden en maatschappelijke impact te creëren, op kleine of grote schaal.  

Van 22 tot en met 30 oktober dragen wij bij aan het thema ‘Get Set’ door bezoekers een stopknop voor hun piekergedachten te bieden, zodat ze zich letterlijk schrap kunnen zetten voor de Dutch Design Week. Ook nemen we ze mee in de wereld van een online Basisteam en testen we of bezoekers kunnen inschatten welke content wel en niet tot geweld leidt. De gemeenschappelijke deler? Online design, what else. Ons ding!

Je aandacht verleggen met Denkles

 • Datum & tijd: 22-30 oktober
 • Locatie: Expositie ‘Chronic Health - the mindset for change’, Embassy of Health, Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven
 • Informatie & registratie: https://ddw.nl/nl/programma/9057/denkles 

Stoppen met piekeren: dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Denkles is een nieuwe, prikkelende manier van denken over denken en helpt je om minder in je hoofd te zitten. Het is een digitaal programma wat we samen met De Krijtclub ontwikkelden. Met denklessen, audioberichten en tips laten we je ervaren je aandacht te verleggen. Precies wat je ook tijdens Dutch Design Week kan komen doen. Parkeer je piekergedachten en ervaar DDW met een opgeruimd hoofd!

Denkles werd ontworpen samen met ouders en experts, en vindt zijn oorsprong in de metacognitieve therapie. Vraag ons zeker naar het designproces, want we kletsen je er graag over bij.

In samenwerking met Health Hub Utrecht, Garage2020 en Gemeente Utrecht

In de schoenen stappen van een online Basisteam tijdens This is not a drill

Geweldsincidenten proberen te voorkomen? Challenge accepted. Voor een pilot van Gemeente Amsterdam onderzochten we hoe inzicht in de online wereld hierbij kan helpen. In een co-designtraject ontwikkelden we ‘LookBack’, een interactieve tool die de samenwerking binnen het online Basisteam stimuleert. Een team bestaande uit jongerenwerkers, straatcoaches, projectleiders Jeugd & Veiligheid en digitale wijkagenten.

Maar nu is het aan jou: kan jij inschatten welke online content wel en niet tot geweld leidt? Get set en stap tijdens de interactieve installatie ‘This is not a drill’ in de schoenen van het online Basisteam.

In samenwerking met Marianna Bonnelou

digitaal design voor verbeteraars

 • Werk
 • Over ons
 • Aanpak
 • Werken bij
 • Updates
 • Contact
 • Blijf up to date:
  NieuwsbriefNieuwsbriefNieuwsbrief