Design Session: ontwerpen voor een gezonde jeugd

Aan de slag voor de jeugd!

Greenberry, Design Innovation Group en U CREATE organiseerden gezamenlijk een Design Session: ontwerpen voor een gezonde jeugd. Tijdens deze middag presenteerden Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, zich als probleemeigenaar en gingen we met hun vraagstukken aan de slag.

Design Session: ontwerpen voor een gezonde jeugd

Greenberry, Design Innovation Group en U CREATE organiseren gezamenlijk een Design Session: ontwerpen voor een gezonde jeugd. Tijdens deze middag presenteren Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, zich als probleemeigenaar en gaan we met hun vraagstukken aan de slag.

Het gaat hier niet om een vrijblijvende design sessie! De middag staat in het teken van partners leren kennen, verbindingen maken en coalities smeden rondom deze maatschappelijke vraagstukken. Met als doel in de toekomst deze problemen daadwerkelijk op te lossen en daarmee een gezonde toekomst voor de jeugd te realiseren.

De vraagstukken

1. Met VNG buigen we ons over het vraagstuk: Hoe kunnen we partners helpen om  zich beter voor te bereiden op het ouderschap, en daarmee vechtscheidingen voorkomen?

2. Met Pharos buigen we ons over het vraagstuk: Hoe kunnen we jonge vaders met zware beroepen (zoals in de bouw) motiveren te stoppen met roken en dit vol te houden?

De deelnemers zijn een selecte groep mensen uit het bedrijfsleven, beleidsmakers, onderzoekers, non-profit organisaties en creatieven die zich dagelijks bezig houden met deze thema’s. De sessie is reeds vol, aanmelden is niet meer mogelijk. Wil je meer weten over de vraagstukken en thema's? Stuur gerust een email naar mariska.doppenberg@greenberry.nl

Creatieve Coalitie voor Gezondheid

Greenberry en Design Innovation Group maken deel uit van de Creatieve Coalitie voor Gezondheid van U CREATE Centre of Expertise Future Health Design. Deze coalitie bestaat uit de Utrechtse bureaus Greenberry, Gainplay Studio en Design Innovation Group, Ideate uit Amersfoort, het Amsterdamse IJsfontein en Panton uit Deventer.

Door participatie in innovatieve consortia, onderlinge kennisdeling en het inzetten van tal van ontwerpinzichten en methoden, maken de partijen zich hard voor een betere vormgeving van toekomstige zorg.

Wil je meer weten over de vervolgstappen?

Deze sessie is al geweest. Maar dit was pas het begin! Wil je meer weten over de vervolgstappen, de vraagstukken en thema's? Neem gerust contact met mij op.

Bel of mail met Mariska.

Mariska
Communicatiemanager & projectmanager

Digitaal design waar iedereen een beetje beter van wordt.

Snel naar
  • Werk
  • Over ons
  • Aan de slag
  • Werken bij
  • Updates
Contact
  • Maliebaan 50
  • 3581 CS Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?

We zijn een digitaal designbureau dat zich vastbijt in complexe vraagstukken. Door empathie, creativiteit en technologie te combineren, helpen we jou om je missie waar te maken.