3 vragen aan energieverbeteraar Jan Willem De Jong

Greenberry werkt aan een dashboard voor iwell. iwell herbouwt de Europese energie-infrastructuur met slimme oplossingen voor energieopslag. En dat is hard nodig want het klimaat staat meer dan ooit onder druk. We spraken Jan Willem, CEO van iwell, over digital design, zijn zorgen en zijn kijk op de energietransitie.

Kun je jouw eerste digitale ervaring nog herinneren?

Ja, dat was op de middelbare school. Ik moest een website programmeren in html. Ik vond het magisch om met een paar simpele codes een werkende website te kunnen bouwen. Al merkte ik gauw dat ik niet de beste was in programmeren. ;)

Waar maak jij je zorgen over in de maatschappij en waarom?

De energietransitie. Net nu we een beetje op gang beginnen te komen, lijkt-ie piepend en krakend tot stilstand te komen, omdat het stroomnet in Nederland helemaal vol zit vanwege congestieproblemen. Met iwell proberen we van dit soort problemen een verdienmodel voor de eindgebruiker te maken. Zo ontstaat er weer ruimte. Kortom: verbeter de wereld, begin een bedrijf. 

Aan welk boek, serie, film of podcast heb je veel gehad?

De Lex Fridman podcast. Lex is een slimme, redelijk verlegen nerd die met open blik hele grote namen interviewt tijdens een 3-uur durende podcast. Hij neemt de tijd, gaat uit van het goede in de mens en is oprecht nieuwsgierig naar wat de ander te vertellen heeft. Van socialisten tot kapitalisten, van Palestijnen tot Israëliërs en van Bernie Sanders tot Mark Zuckerberg. Mijn eigen interpretatie hiervan is: luister naar zoveel mogelijk uiteenlopende perspectieven en breek af en toe bewust uit je bubbel. Dit zorgt voor meer wederzijds begrip en persoonlijk inzicht. 

Wil je ook de energiesector verbeteren met digital design?

Sebastiaan denkt graag met je mee. 

Bel of mail met Sebastiaan.

Sebastiaan
Strategy Director

digitaal design voor verbeteraars

  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
  • Blijf up to date:
    NieuwsbriefNieuwsbriefNieuwsbrief