Hoe haal je de Greta Thunberg in jezelf naar boven?

Klant
Young Impact
Categorie
Services & apps

Bij Greta Thunberg en andere jonge idealisten lijkt het allemaal zo logisch: ze hebben een groot doel voor ogen en gaan er helemaal voor. Andere jongeren zijn ook steeds ambitieuzer om iets goeds te doen voor de wereld, maar waar moet je dan beginnen?

Hoe helpen we jongeren hun maatschappelijke waarde ontdekken?

Grote en kleine acties

Young Impact wil jongeren helpen om de wereld te verbeteren op een manier die bij hen past. Dit kunnen grote en kleine acties zijn, met veel mensen of alleen, alle beetjes helpen. Young Impact helpt de jongeren door ze te laten ontdekken wat hun talenten zijn, inspiratie te bieden en ze te helpen met het opzetten en uitvoeren van een actie.

Ontwikkel een webapplicatie die jongeren (13-19 jaar) helpt om te ontdekken waar ze goed in zijn en ondersteun hen bij het opzetten van concrete challenges.

Panel van jongeren

We ontwikkelden de webapplicatie in co-creatie met de opdrachtgever. in meerdere sessies bedachten we samen conceptrichtingen en schetsen waarbij coaches en jongeren ook deelnamen aan deze sessies. Uiteindelijk werden drie conceptrichtingen uitgewerkt en voorgelegd aan een panel van jongeren die een keuze maakte.

Verrassende stellingen

Zoals je een gezonde maaltijd samenstelt, zo zet je ook jouw challenge in elkaar. Door verrassende stellingen of vragen te beantwoorden bouw je een profiel op rond jouw interesses, talenten en soort challenge. Vervolgens vul je de challenge verder in op basis van voorbeelden of sluit je je aan bij challenges in de buurt. Zo ontdek je makkelijk een challenge die echt bij jou past (van ‘groene verbinder’ tot ‘creatieve doener’). En gaat Nada bakken voor eenzame ouderen in Bussum en Anne bedenkt met een groepje kinderen een campagne.

Lekker laagdrempelig

We hebben ervoor gekozen om via speelse interacties tot een profiel van jezelf te komen waardoor het lekker laagdrempelig blijft. Er is veel ruimte voor inspiratie via leuke voorbeelden en hulpcoaches om jongeren op weg te helpen. Je kunt direct starten met het ontdekken van jouw talent en inspiratie opdoen. Als je een actie wilt beginnen, vragen we zo min mogelijk persoonlijke informatie waardoor er geen drempel is om aan de slag te gaan.

Evolutie

Qua design is het een zeer taakgerichte website, we bouwen door op de evolutie van de Young Impact huisstijl en het is dus allemaal heel speels. Op de site zijn al heel wat leuke activiteiten te bekijken van jongeren die door de Young Impact Creator op het goede spoor kwamen. Inmiddels zijn er vanaf februari 2021 300 accounts aangemaakt, meer dan 2500 profielschetsen gemaakt en hebben er 60 acties plaatsgevonden. Daar doen we het allemaal voor!

Wil je ook in co-creatie met je doelgroep een applicatie ontwikkelen?

Of wil je meer weten over de Young Impact Creator? Dan kun je contact opnemen met Ellen.

Bel of mail met Ellen.

Ellen
Projectmanager

Digitaal design waar iedereen een beetje beter van wordt.

Snel naar
  • Werk
  • Over ons
  • Aan de slag
  • Werken bij
  • Updates
Contact
  • Maliebaan 50
  • 3581 CS Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?

We zijn een digitaal designbureau dat zich vastbijt in complexe vraagstukken. Door empathie, creativiteit en technologie te combineren, helpen we jou om je missie waar te maken.