Wat zou jij doen, als je niet zo lang meer hebt?

Klant
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport
Categorie
Merkplatformen

Als de arts je vertelt dat je niet lang meer te leven hebt, heb je veel te verwerken. Je kunt je ontzettend machteloos voelen. Maar er valt ook veel te beslissen. Want hoe vul je die laatste maanden, weken of dagen in?

Hoe geven we mensen een gevoel van autonomie in de laatste periode van hun leven?

Niemand staat er alleen voor

Wel of niet pijnbestrijding? Zijn er laatste levenswensen? En liever thuis in bed of ergens anders - als dat kan? Over de lastige keuzes rondom palliatieve zorg is veel informatie te vinden. Maar een duidelijk overzicht ontbrak. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil de weg wijzen naar verschillende stichtingen en organisaties waar mensen terecht kunnen met vragen voor zichzelf of voor iemand die hen dierbaar is.

We willen een platform dat mensen ondersteunt om de kwaliteit van de laatste levensfase te verhogen.

Informatief en compleet...

Een platform waarin alle informatie op een rij staat, bestond nog niet vanuit het perspectief van iemand te horen heeft gekregen dat hij of zij dood gaat. Op ons platform overpalliatievezorg.nl kunnen patiënten,

naasten en zorgverleners alle informatie vinden over hoe iemand nog het meeste uit het leven kan halen. In welke fase hij of zij zich ook bevindt.

… maar ook menselijk en toegankelijk 

Hoe zorg je dat mensen met zo’n zwaar thema’s aan hun hoofd zich begrepen voelen terwijl je hen ook antwoorden op praktische vragen biedt? Zodra je op het platform landt, is er rust. Een duidelijke route naar alles wat er nog geregeld en gedaan kan worden in de tijd die er nog is. En, de praktische informatie wordt omlijst door verhalen van mensen in dezelfde situatie.

Rust en balans

Twee zachte kleuren, donkergroen en lichtroze, zorgen voor een kleurenpalet dat veiligheid en harmonie uitstraalt, zodat de inhoud duidelijk naar voren komt. Door de informatie vorm te geven in gekleurde blokken ontstaat een natuurlijk gevoel van structuur. Om menselijkheid en kalmte uit te stralen, kozen we voor rustige, niet te gestileerde afbeeldingen.

Vraagt jouw boodschap om empathisch ontwerp?

We zijn thuis in thema’s die veel voeten in de aarde hebben, en weten die te vertalen naar gebruiksvriendelijk design dat mensen versterkt. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Sarah Räkers.

Bel of mail met Sarah.

Sarah
Digital designer

Strategisch digitaal design voor positieve impact

Snel naar
  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
Contact
  • Maliebaan 50
  • 3581 CS Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?

We zijn een digitaal designbureau dat zich vastbijt in complexe vraagstukken. Door empathie, creativiteit en technologie te combineren, helpen we jou om je missie waar te maken.