Even héél hard lachen is soms het beste medicijn

Klant
Stichting CliniClowns
Awards
SpinAward, DIA, LovieAward

Een half miljoen kinderen in Nederland is ziek of gehandicapt. De CliniClowns zorgen voor afleiding en toveren een lach op het gezicht van deze kinderen. Maar er zijn maar 70 clowns actief in 100 ziekenhuizen. En, steeds meer kinderen verblijven thuis.

Hoe zorgen we ervoor dat de CliniClowns meer kinderen bereiken, binnen en buiten het ziekenhuis?

Magische optredens

CliniClowns wilde een digitale service te ontwikkelen waarmee de clowns ook digitaal kunnen spelen voor de kinderen. Een service die geschikt is voor deze bijzondere doelgroep, waarbij de magie van het live spel niet verloren gaat. 

Hoe behouden we de magie van het live spel, als de clowns digitaal gaan spelen?

Een clown binnen handbereik

We ontwikkelden een app waarmee CliniClowns kinderen bereikt op plekken waar de clowns niet zijn, zoals thuis en onderweg. Maar ook in ziekenhuizen waar de CliniClowns niet spelen. Op momenten dat kinderen even willen lachen of met iemand willen kletsen, kunnen ze direct in contact komen met een CliniClown.

Broccoli bal veer bloem

De app moet aansluiten bij de verschillende leeftijden en verstandelijke niveaus van de kinderen. Daarom hebben we de eerste prototypes veelvuldig getest met kinderen uit de doelgroep en clowns. Zo ontdekten we dat inloggen met een cijfercode niet werkt voor deze doelgroep, maar dat inloggen met een reeks kleurrijke afbeeldingen - zoals een voetbal of bloem - heel goed werkt!

De app brengt twee werelden samen: die van mij als entertainer en die van het kind.

Winfred den Hoed, Clown

BEHIND THE SCENES

In het ontwikkelproces is de doelgroep continue betrokken. De kinderen testen fanatiek mee!

Twee werelden samenbrengen

De CliniClowns app is inmiddels een volwaardig alternatief voor het live spelen aan bed in het ziekenhuis. Daarom is het belangrijk dat de ervaring zo rijk mogelijk is.

In het hart van de app staat live videobellen. Ook zijn er dagelijks live shows om voor grote groepen kinderen tegelijk te kunnen spelen. Via chat kunnen kinderen laagdrempelig contact maken met clowns, door een foto of een audiobericht te sturen.

Ben jij ook op zoek naar een digitale oplossing voor een vraagstuk?

Heb je een complexe vraagstelling waarbij je digitale stappen wilt zetten? Neem dan contact op met Sebastiaan Bode.

Bel of mail met Sebastiaan.

Sebastiaan
Strategy Director

digitaal design voor verbeteraars

  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
  • Blijf up to date:
    NieuwsbriefNieuwsbriefNieuwsbrief