Van ver van je bed-show naar mee op missie

Klant
Artsen zonder Grenzen
Categorie
Merkplatformen

Humanitaire rampen spelen zich vaker ver van ons bed af, dan dichtbij huis. We proberen de omvang van de situatie te begrijpen via het nieuws, leven mee en doneren misschien zelfs geld aan een hulpstichting. Maar wat daarmee wordt gedaan, weten we meestal niet.

Wat doet een hulpstichting, daar aan de andere kant van de wereld?

Handen uit de mouwen

Waar mensenlevens worden bedreigd komen de noodhulpteams van Artsen zonder Grenzen in actie. In het geval van cycloon Idai in Zuidoost-Afrika trokken zij met een rugzak vol medische hulpgoederen door de modder en puin door afgelegen dorpen. Hectisch en vaak ook gevaarlijk werk waarin iedereen op scherp staat en elk uur telt.

Hoe laat je zien hoe onmisbaar de noodhulp van Artsen zonder Grenzen is?

Weten wat er nú gebeurt

Tijd om dit belangrijke werk dichtbij te brengen. Samen met het team van Artsen zonder Grenzen ontwikkelden we een Liveblog om in te zetten bij noodsituaties. In een content sprint kwamen het platform en de redactionele formule voor het liveblog tot stand.

Live updates uit het rampgebied

Vanaf het moment dat de noodhulpteams afreizen naar hun bestemming kan Artsen zonder Grenzen verslag doen van hun werk. Het platform is mobile first zodat het team makkelijk video’s, verhalen en fotoseries kan delen om donateurs, journalisten en geïnteresseerden op de hoogte te houden.

Een hoofdrol voor het verhaal

Om een gevoel van urgentie over te brengen is het platform ontworpen als feed, als tijdlijn. Zo wordt elke foto en elk verhaal in de context van tijd geplaatst. Het cleane design geeft ruimte aan de realistische en ongepolijste beelden die de hulpteams uploaden, een donatieveld tussen de updates door, biedt je de kans het werk dat je live volgt te steunen.

Benieuwd hoe je transparanter kunt communiceren over jouw organisatie?

Neem dan contact op met Sebastiaan Bode.

Bel of mail met Sebastiaan.

Sebastiaan
Strategy Director

Digitaal design waar iedereen een beetje beter van wordt.

Snel naar
  • Werk
  • Over ons
  • Aan de slag
  • Werken bij
  • Updates
Contact
  • Maliebaan 50
  • 3581 CS Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?

We zijn een digitaal designbureau dat zich vastbijt in complexe vraagstukken. Door empathie, creativiteit en technologie te combineren, helpen we jou om je missie waar te maken.