Hoe we met z’n allen het klimaat helpen

Klant
Economische Zaken en Klimaat
Categorie
Merkplatformen

Het klimaat is aan het veranderen. We werken hard om dit tegen te gaan. Wij als burgers kunnen het verschil maken, maar soms weten we nog niet precies hoe.

Om de klimaatdoelen te halen, kun je - ook als burger - het klimaat helpen. Maar waar te beginnen?

Handen uit de mouwen

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat startte een langlopende campagne om iedereen in Nederland te informeren over allerlei bespaarmogelijkheden. Het gaat immers allang niet meer over óf je iets kunt doen voor het klimaat, maar om wát je kunt doen. Dat kan groot zijn of klein, makkelijk of moeilijk. Maar als iedereen wat doet, kunnen we samen klimaatverandering tegengaan.

Hoe stimuleren we iedereen om zelf actie te ondernemen om duurzamer te leven?

Een duidelijke startpagina

Om alle kennis van het ministerie over energie besparen met alle Nederlanders te delen was er een informatieve startpagina nodig. De startpagina bevat vier elementen; een plek voor alle informatie, ervaringsverhalen om te laten zien wat anderen doen, een tool om te ontdekken welke bespaarmogelijkheid voor jou werkt en een pagina waar alle klimaatpartners van de overheid in het zonnetje worden gezet. Hierdoor geven we de gebruiker van de website alle handvaten om te kunnen starten met besparen.

Herkenbaar voor iedereen

Hoe zorgen we voor een simpele en toegankelijke website voor iedereen? Door het gebruik van veel afbeeldingen, gaven we de soms best ingewikkelde onderwerpen letterlijk wat kleur. Op de website zijn veel verschillende personen en namen gebruikt zodat de fotografie voor iedereen herkenbaar is. Want iedereen kan WAT doen.

Oneindig veel mogelijkheden

Door alle bespaarmogelijkheden op de homepage uit te lichten, geven we lezers direct een goed en duidelijk overzicht van opties om het klimaat te helpen. Sommige teksten van thema’s worden ondersteund door duidelijke infographics of video’s in de campagnestijl. De kleur groen refereert naar de natuur en is een veel voorkomende en terugkerende kleur op de website. Bij het schrijven van de copy is rekening gehouden met actieve teksten die voor iedereen goed te lezen en begrijpen zijn. De komende tijd zal de website steeds worden aangevuld met nieuwe bespaarmogelijkheden.

De website Iedereendoetwat blijven we doorontwikkelen. In de afgelopen twee jaar herstructureerden we de bespaarmogelijkheden in vier domeinen, hebben we de website SEO-geoptimaliseerd en bouwden we aan een nieuwe pagina met uitleg over wat de overheid al doet genaamd ‘wat Nederland doet’.

Ben je ook op zoek naar een website om mensen van kennis te voorzien?

Of meer weten of dit project? Neem contact op met Ellen.

Bel of mail met Ellen.

Ellen
Projectmanager

Digitaal design waar iedereen een beetje beter van wordt.

Snel naar
  • Werk
  • Over ons
  • Aan de slag
  • Werken bij
  • Updates
Contact
  • Maliebaan 50
  • 3581 CS Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?

We zijn een digitaal designbureau dat zich vastbijt in complexe vraagstukken. Door empathie, creativiteit en technologie te combineren, helpen we jou om je missie waar te maken.