Een totaalcheck die de drempel tot gezond gedrag verlaagt

Klant
Zilveren Kruis
Categorie
Services & apps

Als je Nederlanders vraagt naar manieren om gezonder te leven, dan krijg je vaak antwoorden als ‘Minder friet eten?’ Of ‘De sportschoolpas echt gaan gebruiken?’ Dat ook je omgeving en relaties met anderen van invloed zijn op je gezondheid, is voor veel mensen niet bekend.

Hoe geven we Nederlanders meer kennis over hun eigen gezondheid?

Alles telt mee als het gaat om gezondheid

Zilveren Kruis helpt Nederlanders bij het verbeteren van hun gezondheid. Want hoe gezonder je bent, hoe beter je je voelt. Daarom laat Zilveren Kruis zien dat gezondheid meer is dan niet-ziek zijn en dat alles meetelt als het om je gezondheid gaat. Zilveren Kruis geeft je eenvoudige tips, inspiratie en kleine acties om mee aan de slag te gaan. Zo kun je op een ontspannen manier stappen nemen voor je gezondheid die passen bij jouw manier van leven en de dingen die je nu al doet.

Hoe geven we Nederlanders inzicht in het totaalplaatje van hun gezondheid?

Stap voor stap

Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland best actief zijn als het gaat om een gezonde leefstijl. Maar, alle begin is moeilijk. De sleutel tot succes: Als je in kleine stappen aan je gezondheid werkt, houd je het makkelijker vol.

Het plaatje in zes thema’s

Ieder mens is anders en heeft andere dingen nodig om zich goed en gezond te voelen. Daarom hebben we de TotaalCheck ontwikkeld. Deze check geeft inzicht in het totaalplaatje van jouw gezondheid als het gaat om voeding, beweging, ontspanning, slaap, omgeving en relaties. De TotaalCheck geeft advies over welke (kleine) stappen jij kan nemen om aan je gezondheid te werken.

Persoon die aan een bureau en fysieke efeningen uitvoert

Aan de slag na 10 minuten

De TotaalCheck ontwikkelden we in nauwe samenwerking met Zilveren Kruis. Het designteam bestond uit designers en ontwikkelaars van Zilveren Kruis en onze eigen designers. Samen verkenden en ontwikkelden we een visuele stijl voor de tool binnen de website van Zilveren Kruis. De tool bevat animaties die reageren op je antwoorden. 

De TotaalCheck bestaat uit 2 stappen en 35 vragen. In ongeveer 10 minuten weet jij waarmee je aan de slag kunt gaan. Zilveren Kruis helpt je met tips, inspirerende verhalen en adviezen om je gezondheid te verbeteren.

Benieuwd naar een totaalplaatje van je eigen gezondheid? Doe de TotaalCheck.

Wil je ook op een interactieve manier mensen inspireren?

Of meer weten over de TotaalCheck? Neem contact op met Julian.

Bel of mail met Julian.

Julian
Projectmanager

Strategisch digitaal design voor positieve impact

Snel naar
  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
Contact
  • Maliebaan 50
  • 3581 CS Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?

We zijn een digitaal designbureau dat zich vastbijt in complexe vraagstukken. Door empathie, creativiteit en technologie te combineren, helpen we jou om je missie waar te maken.