Neem je dokter mee op reis

Klant
Zilveren Kruis
Services
Services & Apps
Awards
FWA, Esprix

Ontstoken oog, buikgriep of zonnesteek: ongeveer 1 op de 5 Nederlanders krijgt gezondheidsklachten tijdens hun vakantie in het buitenland. Maar op vakantie wil je liever geen tijd doorbrengen in de wachtkamer van een dokter die je taal niet spreekt...

Hoe kunnen we medische zorgen op vakantie wegnemen?

Wat is paracetamol in het Thais?

In het buitenland maak je je vaak net wat sneller zorgen over een gekke insectenbeet of heftige buikgriep en ben je minder bekend bent met de namen van medicijnen in de apotheek. Zilveren Kruis wil klanten het hele jaar bijstaan met raad en daad. Dus óók op vakantie, op het strand en op de camping.

Zilveren Kruis wil er ook op vakantie voor haar klanten zijn.

Ik ga op vakantie en neem mee… de dokter!

Hoe handig is het als je vanuit jouw vakantieadres direct contact te kunnen leggen met een medisch expert? Om vakantiegangers met vragen over hun gezondheid of medische hulp in het buitenland te ondersteunen ontwikkelden we ‘App de Vakantiedokter’.

De mobiele app waarmee je direct een diagnose krijgt van iemand die je vertrouwt: een medisch expert uit Nederland.

Appen vanuit je hangmat

Om de app voor iedereen toegankelijk te maken, kozen we de meest bekende en eenvoudige manier van communiceren: conversational design. Via korte berichten en foto’s leg je eenvoudig je klacht voor aan een Nederlandse medisch expert.

Check de app voor vertrek

App de Vakantiedokter is een groot succes! Hij is doorontwikkeld en de app is inmiddels meer dan 200.000 keer gedownload. Tijdens de vakantieperiode gebruiken gemiddeld 100 reizigers per dag de app vanuit 160 verschillende landen. De app is in trek bij nieuws- en zorgmedia en stond sinds de lancering meerdere keren in het hart van de Zilveren Kruis zomercampagne.

En nog belangrijker: App de Vakantiedokter helpt mensen die het nodig hebben. Zo bleek ‘gewoon buikpijn’ toch een blindedarm ontsteking te zijn en kon de patiënt dankzij App de Vakantiedokter de volgende dag al geopereerd worden.

Ben jij ook op zoek naar een digitale manier om jouw merkbelofte te versterken?

Heb je een vraagstelling waarbij je digitale stappen wilt zetten? Neem dan contact op met Bas van Bokhorst. Meer weten over hoe de ‘App de Vakantiedokter’ vakantiegangers ontzorgt, of hoe we met digitale middelen jouw merkbelofte kunnen versterken? Neem een kijkje op de site van de Zilveren Kruis.
Zoek je iemand anders?
Bekijk ons hele team

Bas

Account director & partner

Digitaal design waar iedereen een beetje beter van wordt

  • Maliebaan 11
  • 3581 CA Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?