Startpunt Inclusief Design

Gezocht: marketeers, service designers, brand managers en product owners

Het Greenberry-team werkt momenteel aan een MVP-versie van de Inclusief Design Kit, een online platform waar ontwerpers en andere geïnteresseerden terecht kunnen om tijdens hun ontwerpproces meer aandacht te hebben voor inclusiviteit en diversiteit. In de Inclusief Design Kit vind je in de toekomst oefeningen zoals Startpunt Inclusief Design, interventies, verhalen en voorbeelden. In dit artikel vertellen we je meer over de eerste oefening: Startpunt Inclusief Design.

Ontwerp je communicatieboodschappen, producten of diensten? Dan ben je verantwoordelijk voor een gelijkwaardige behandeling van de verschillende mensen in je doelgroep. Bovendien spreek je zo meer mensen aan - een grotere kans op succes dus!

Daarom gaan we jou helpen inclusiever te ontwerpen. En, hebben we je hulp nódig.

Voelt iedereen zich welkom of betrokken? Is iedereen in staat je ontwerp te gebruiken? In twee ontwerpsessies met experts, ervaringsdeskundigen, partners en opdrachtgevers haalden we ideeën, eisen en ambities op voor een ontwerpproces vol inclusiviteit en diversiteit. Ons team werkt momenteel aan een MVP versie van de Inclusief Design Kit, een online platform waar ontwerpers en andere betrokkenen bij een ontwerpproces terecht kunnen om te leren hoe meer aandacht te hebben voor inclusiviteit en diversiteit in het ontwerpproces. Een eerste oefening uit deze Kit die we willen delen is het Startpunt Inclusief Design: een oefening die je digitaal of als poster kunt gebruiken met je team.

Een oefening die je team inclusiever laat ontwerpen

Startpunt Inclusief Design geeft je inzicht in de valkuilen, ambities en mogelijkheden van je team om inclusiever te ontwerpen. Je wordt je bewust van vooroordelen en diversiteit en koppelt hier concrete actiepunten aan, voor een ontwerp(proces) dat verschillende mensen in gelijke mate versterkt. Maar het belangrijkste: je voert het gesprek met je team over hoe jullie inclusiever kunnen ontwerpen.

Help ons testen

Wil je Startpunt Inclusief Design testen? Stuur een mail naar mariska.doppenberg@greenberry.nl met onderwerp 'Ik doe mee!'. Wil je een geprinte versie ontvangen per post? Vermeld dan je adres. Werk je online samen met je team? Dan is de digitale versie misschien handiger. Deze delen we met je via Miro, waar je met je team interactief aan het Startpunt kunt werken. En je ontvangt een uitlegformulier en een feedbacklink.

Mailinglist

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op deze mailinglist: http://eepurl.com/g9TNFD 

Digitaal design waar iedereen een beetje beter van wordt.

Snel naar
  • Werk
  • Over ons
  • Aan de slag
  • Werken bij
  • Updates
Contact
  • Maliebaan 11
  • 3581 CA Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?

We zijn een digitaal designbureau dat zich vastbijt in complexe vraagstukken. Door empathie, creativiteit en technologie te combineren, helpen we jou om je missie waar te maken.