Nu live: ‘Young Impact Creator’ waarmee jongeren maatschappelijke ambitie kunnen vervullen

Met de Young Impact Creator dagen we jongeren uit het verschil te maken voor een ander

Woensdag 17 februari is de ‘Young Impact Creator’ gelanceerd. Digitaal design bureau Greenberry ontwikkelde met development partner Lightbase deze webapplicatie voor non-profitorganisatie Young Impact. ‘Young Impact Creator’ speelt in op de behoefte van jongeren om zelf te kunnen bijdragen aan een betere wereld. De tool geeft jongeren inzicht in waar ze goed in zijn, en koppelt hier ideeën voor eigen acties of bestaande acties aan. Jongeren worden in de applicatie geholpen bij de voorbereiding van de acties door middel van een stappenplan en coaching.

Er is in de maatschappij steeds meer aandacht voor thema’s als klimaat, gelijke kansen, diversiteit en gezondheid. Steeds meer mensen spannen zich in om de wereld beter en mooier te maken door in actie te komen. Ook jongeren voelen zich betrokken bij de maatschappij en willen een verschil kunnen maken. Uit onderzoek van Young Impact blijkt dat een derde van de jongeren (36%) graag aan vrijwillige initiatieven mee te willen werken, maar niet te weten hoe of waar. Young Impact helpt jongeren de wereld te verbeteren op een manier die bij hen past. Samen met Greenberry heeft Young Impact gekeken naar wat er nodig is om jongeren activeren en faciliteren bij het opzetten of meedoen aan maatschappelijke acties.

Hoe werkt het?

De Young Impact Creator neemt jongeren aan de hand van stellingen en vragen mee in het opbouwen van een persoonlijk profiel rondom interesses, talenten en het soort activiteiten dat ze leuk vinden. Op basis van je antwoorden stelt de Young Impact Creator passende (maatschappelijke) acties voor. Dit kunnen acties van anderen zijn, of er kan zelf een actie gestart worden. In de volgende stap krijgen jongeren ondersteuning in het vormgeven van de actie en de voorbereiding.

Bij Greenberry proberen we samen met opdrachtgevers én de doelgroep oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan een iets mooiere maatschappij. Met de Young Impact Creator dagen we jongeren uit het verschil te maken voor een ander. Een onderwerp dat in deze onzekere tijden alleen maar relevanter is geworden.

Sebastiaan Bode, Strategy Lead

In co-design met jongeren

Niet alleen Young Impact als opdrachtgever is betrokken in het ontwerpproces. Ook coaches en jongeren hebben mee ontworpen aan de tool. Zij namen deel aan co-design sessies waarin ideeën werden uitgedacht en vormgegeven. Hierna zijn verschillende versies van het concept getest met een jongerenpanel om tot de beste vorm en uitstraling voor de Young Impact Creator te komen.

Een digitaal product voor maatschappelijke impact

“Het feit dat het een webapp is met een krachtig design maakt het passend en aantrekkelijk voor jongeren, iets wat we ook hoorden uit de test met die doelgroep,’’ zegt Mehdi Du Puy, Hoofd Digital & Data bij Young Impact, ‘’Veel jongeren vinden Young Impact een tof merk waar ze bij willen horen, maar de stap zetten naar in actie komen en iets doen voor een ander is groot. Met de Young Impact Creator ervaar je op een leuke en simpele manier dat die stap veel minder groot is dan je denkt. Zo leren jongeren hopelijk spelenderwijs in een paar minuten meer over zichzelf en de impact die ze kunnen maken.”

Digitaal design waar iedereen een beetje beter van wordt.

Snel naar
  • Werk
  • Over ons
  • Aan de slag
  • Werken bij
  • Updates
Contact
  • Maliebaan 50
  • 3581 CS Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?

We zijn een digitaal designbureau dat zich vastbijt in complexe vraagstukken. Door empathie, creativiteit en technologie te combineren, helpen we jou om je missie waar te maken.