Songfestival.nl voor AVROTROS

Alle informatie voor songfestivalfans op één plek

12 januari 2020

De voorbereiding rondom het Songfestival spektakel is volle gang. Na de bekendmaking van de locatie, de presentatoren, en het speculeren over wie de Nederlandse inzending met de beginletter ‘J’ zou zijn (Jeangu Macrooy!), is het nu wachten op het nummer, de outfits en ga zo maar door. Er werken een paar songfestivalkenners en fans bij ons, dus we speculeren en reageren lekker mee. Er ging dan ook een luid ‘douze points!’ door het kantoor toen we de vraag van Avrotros kregen om de website www.songfestival.nl te maken!

Klaar voor grote hordes kliks van fans

Op de website kunnen fans alle informatie rondom het evenement vinden zoals ticketverkoop, het laatste nieuws, achtergrondinformatie over de deelnemers, antwoord op alle vragen rondom het evenement. En daarnaast ook informatie over side-events, activiteiten en mini-concerten in het voor publiek toegankelijke de Eurovision Village in Rotterdam.

Een website voor een evenement met zoveel enthousiaste fans moet bestand zijn tegen hoge pieken in het bezoek. Daarom koos ons development team bij de ontwikkeling voor een basis van DatoCMS in combinatie van Amazon Web Services. Voor het ontwerp hebben onze designers de nieuwe visuele identiteit van het Eurovisie Songfestival toegepast op de website.

Digitaal design waar iedereen een beetje beter van wordt

  • Maliebaan 11
  • 3581 CA Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?