Extra Teamlid at DRIVE festival health & healthcare at Dutch Design Week

Data design voor gedragsverandering

23 oktober 2019
Op 24 oktober presenteerden Alain (Greenberry) en Levi van Dam (Garage2020) de Extra Teamlid case tijdens ClickNL's DRIVE research, design & innovation festival, als onderdeel van de healt & innovation track. DRIVE vond plaats in Natlab tijdens Dutch Design week. Bekijk de recap van de presentatie.

Hoe data en design uithuisplaatsing voorkomen

Wat als data van gebruikers het startpunt is voor designers? Hoe voeg je daar context en latente behoeftes aan toe om tot waardevolle oplossingen te komen? Dat is waar de track health & healthcare over ging. Hoe kan data designoplossingen voor gedragsverandering inspireren, beïnvloeden, vormen en zo gezonder leven stimuleren? 

Alain en Levi spraken over de data van uithuisplaatsing. Het uit huis plaatsen van een kind is een traumatische gebeurtenis. Hulpverleners in de jeugdzorg doen er alles aan om te voorkomen dat dit gebeurt. In 2017 zijn de Gemeente Amsterdam afdeling jeugd en Garage2020 gestart met het inzetten van data-analyses om inzicht te krijgen in de factoren die uithuisplaatsing beïnvloeden. 

Tijdens Dutch Design Week 2018 zijn Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), de Dutch Design Foundation en Greenberry samen met Garage2020 op zoek gegaan naar een manier op de data als een applicatie in te zetten onder hulpverleners. Tijdens deze presentatie ging het over de ontwikkelingen en learnings van het 'Extra Teamlid' project.

Digitaal design waar iedereen een beetje beter van wordt

  • Maliebaan 11
  • 3581 CA Utrecht
  • Nederland
  • Waar ligt dat?