Dutch Design Week 2021

Hier kom je ons tegen in Eindhoven

Dutch Design Week is voor ons een jaarlijks hoogtepunt! En we zijn super blij dat we weer naar Eindhoven mogen om ons te laten inspireren door verassende talks, exposities en ontmoetingen. In dit artikel zetten de activiteiten waar je ons kunt vinden op een rij. Zien we je daar?

Het thema: The Greater Number

Met het thema 'The Greater Number' staat de twintigste editie van Dutch Design Week in het teken van de zoektocht naar het betere aantal.

Komende week in Eindhoven dragen we bij aan het thema 'The Greater Number' door onder andere te delen over ons proces en inzichten op het gebied van inclusief design. Het afgelopen jaar vroegen wij ons bij Greenberry af, hoe ontwerp je voor iedereen? We ontwikkelden in co-creatie met experts Starpunt Inclusief Design: een gesprekstool voor teams die helpt te bepalen wat 'the greater number' voor hun ontwerpproces zou kunnen zijn, en zo een inclusievere start te maken bij het ontwikkelen van hun product.

Social Design Showdown: Inclusivity

Datum & Tijd: Op zondag 17 oktober van 14:00 - 17:00 uur
Locatie: het is een hybride event, je kan onine meedoen of in Het Klokgebouw in Eindhoven
Informatie & tickets: gratis, via deze link

De Social Design Showdown staat voor de confrontatie met ontwerper en de kritische refelctie op de toegevoegde waarde van ontwerpers in het vormgeven van de maatschappij. Voor de eerste zondag van Dutch Design Week staat een boeiend programma klaar, met een divers panel en scherpe inhoudelijke debatten onder leiding van de moderator Praveen Sewgobin, onderzoekshoogleraar Diversity & Inclusivity aan de Design Acacemy Eindhoven. 

Naast deelname in het panel vertelt Alain samen met Jellie Tiemersma (Jellie gaf eerder bij Greenberry een talk over diversiteit en inclusiviteit en heeft Startpunt Inclusief Design vanuit haar beperkte zicht getest) ons proces bij het ontwerpen van een gesprekstool die organsiaties helpt om zelf stappen te zetten in een inclusief ontwerp proces. In een break-out sessie gaan we aan de slag met die gesprekstool: Startpunt Inclusief Design. Andere panelleden zijn:

 • Shay Raviv, co-founder of De Voorkamer in Utrecht
 • Nina Timmers, zelfstandig Strategisch Designer
 • Roos Beerkens, onderzoeker bij Customer Revolution
 • Lisa Hu, founder van Foundation Terr Nova - Democratic Design

Meer informatie over het programme en het evenement is te vinden via deze link.

Inclusivity talk bij de Embassy of Inclusive Society

Datum & tijd: maandag 18 oktober van 16:00 - 17:00 uur
Locatie: Embassy of Inclusive Society, Ketelhuisplein, Eindhoven
Informatie & tickets: gratis, meer informatie via deze link.

De Embassy of Inclusive Society is nieuw toegevoegd dit jaar en is een pleidooi voor een inclusiever ontwerpveld. Als je ons een beetje kent weet je dat dit een pleidooi en missie is waar Greenberry zich in kan vinden. Op de Embassy is een expositie te bekijken en vertellen ontwerpers over hun werk. Op maandag 18 oktober host Alain hier de Inclusivity Talk inclusief ontwerpen in een ongewoon decor: een kapperzaak. De volgende gasten schuiven aan bij de Talk:

 • Mies Loogman: social designer en creative strategist: ontwikkelde voor ABN-AMRO een spel om het gevoel van inclusie te versterken onder werknemers, door hen juist exclusie te laten ervaren.
 • Nauko Leong: Lead UX design at Nationale-Nederlanden: geeft leiding aan het UX team bij Nationale-Nederlanden en spant zich voor meer inclusieve ontwikkeling van digitale services. Is ook kritisch meedenker op het Startpunt Inclusief Design.
 • Cintia Taylor: schrijver & regisseur voor film en theater, bestuurslid bij de Stichting Dutch Digital Design storytelling coach bij de Master Digital Design van de HvA. Het is Cintia’s missie is om diversiteit te normaliseren.

Health Hub Utrecht meetup bij de Embassy of Health

Datum & tijd: woensdag 20 oktober van 11:00 - 13:00 uur, optioneel aansluitend lunch en tour
Locatie: Embassy of Health, De Oude Telefooncentrale, Eindhoven
Informatie & registratie: gratis, via deze link.

De Health Hub Utrecht organiseert tijdens Dutch Design Week een meetup bij de Embassy of Health over hoe we samen vorm kunnen geven aan een transisitie in zorg en welzijn.

Alain neemt namens Greenberry deel aan de meetup en gaat samen met Amber Geurts van het Rathenau Instituut en Walter Amerika van Health Hub Utrecht in gesprek rondom de invalshoek: Anders, hoe dan? Het missiegedreven innovatiebeleid is bekend, maar is er ook een visiegedreven transitiebeleid. Weten we, zeker na/met Corona, waar we vol voor willen gaan als land? Terug naar hetzelfde, of toch een re-set op waarden? En welke rol speelt digitalisering daarin? Durven we en kunnen we mensen centraal zetten daarin? Welke belangen moeten er dan wijken? Zouden we van de BV Nederland willen transformeren naar de Social Enterprise Holland?

DDW Student Creative Jam

Datum & tijd: vrijdag 22 oktober van 9:00 - 15:00 uur
Locatie: St Lucas, Eindhoven
Registratie: via deze link.

Op vrijdag 22 oktober in de Dutch Design Week in Eindhoven organiseren DDA (Dutch Digital Agencies), Dutch Digital Design en Night of the Nerds een 'creative jam': studenten van verschillende opleidingen zullen dan in teams werken aan een challenge van een opdrachtgever onder begeleiding van professionals uit de bureauwereld. Greenberries Giel en Ellis zijn er bij als coaches deze dag.

DDW talks: Adapted Realities

Datum & tijd: vrijdag 22 oktober van 9:30 - 14:00 uur
Locatie: Fifth, The Stage, NRE Terrein, Gasfabriek 5, Eindhoven
Informatie & tickets: via deze link.

Naast het zelf geven van talks en presentaties gaan we uiteraard ook zelf de exposities bezoeken en in het publiek zitten voor een flinke dosis inspiratie. Op de vrijdag host Stichting Dutch Digital Design een DDW talks waar we absoluut bij zijn. Met de programmering wilt Dutch Digital Design laten zien hoe (Dutch) digital design op een positieve manier kan bij kan dragen aan 'The Greater Number', het hoofdthema van DDW dit jaar. Op het podium onderandere Harrald Dunnik van strategisch ontwerpbureau Momkai en ecologisch kunstenaar Thijs Biersteker.

Strategisch digitaal design voor positieve impact

Snel naar
 • Werk
 • Over ons
 • Aanpak
 • Werken bij
 • Updates
 • Contact
Contact
 • Maliebaan 50
 • 3581 CS Utrecht
 • Nederland
 • Waar ligt dat?

We zijn een digitaal designbureau dat zich vastbijt in complexe vraagstukken. Door empathie, creativiteit en technologie te combineren, helpen we jou om je missie waar te maken.