De toekomst is daar waar mensen open mogen denken en spreken: de dialoogbol

Het is rond, drie meter hoog, gevuld met planten, bestaat ongeveer uit tweehonderd houten onderdelen en vormt de toekomst…

Je kunt er niet omheen, zodra je het kantoor op de Maliebaan binnenloopt valt hij meteen op. Sjoerd en Helmer hebben er een volle dag aan geweid om hem in elkaar te zetten, maar nu is het de trotse nieuwe eyecatcher van Greenberry: de Dialoogbol. We spraken Sjoerd, de initiator van het project, over hoe hij het vindt dat de bol een nieuw thuis heeft gevonden bij Greenberry.

Wat vind je ervan dat de Bol nu bij Greenberry staat?

”Ik vind het heel mooi dat de Dialoogbol nu bij Greenberry staat. Hiervoor stond hij jarenlang op het stadskantoor van Gemeente Utrecht. Hier werden er gesprekken gevoerd met inwoners van Utrecht over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SGD’s). De Dialoogbol voelt wel echt als een kindje van me, dus toen ik hoorde dat hij ging verhuizen moest ik wel even slikken. Zodra we echter bij jullie kantoor waren voelde ik meteen dat het klopte en dat hij heel goed bij jullie past. Dit maakte me blij.”

Wat is de filosofie achter de bol?

”Het ontwerp van het geraamte is van SPACE10 een Deens research en design lab en is gericht op urban farming. Als wandelcoach heb ik ervaren dat de beste dingen buiten ontstaan en wilde daar iets mee doen. Buiten raak je geïnspireerd, voer je al wandelend waanzinnige gesprekken, ontstaan de mooiste ideeën... De Dialoogbol vertaalt de kracht van de natuur en de dialoog van 'buiten' naar binnen. Daarom is de bol ook volledig van hout en is zij van boven tot onder gevuld met groene luchtzuiverende planten planten. Het ontwerp is trouwens open-source en is door iedereen te gebruiken.”

Wat hoop je dat de Dialoogbol teweeg gaat brengen bij Greenberry?

”Dat ligt er maar helemaal aan. Er kunnen gesprekken in gevoerd worden over de koers van Greenberry, er kunnen dialogen in plaatsvinden over specifieke projecten waar jullie aan werken. Of natuurlijk gewoon goede gesprekken voeren tijdens de borrel. Ik hoop dat de Dialoogbol jullie inspireert en aanzet tot het voeren van boeiende gesprekken, heel veel plezier ermee.”

Met wie moet Greenberry de dialoog aan in de bol?

Welke verbeteraar moet er bij ons in de bol? Stuur Alain je tip!

Bel of mail met Alain.

Alain
Creative director & partner

digitaal design voor verbeteraars

  • Werk
  • Over ons
  • Aanpak
  • Werken bij
  • Updates
  • Contact
  • Blijf up to date:
    NieuwsbriefNieuwsbriefNieuwsbrief